گالری

اطلاعات تماس

09192338700

ایران، تهران، لاله زار

تاریخچه دوربین مداربسته

تاریخچه دوربین مداربسته،از غرب تا ایران+عکس

دوربین های مداربسته از کجا آمدند؟ سیر تکامل آنها چه شکلی داشت و امروز به کجا رسیدند؟ دوربین های امنیتی در چه سالی وارد ایران شدند و چه شکلی داشتند؟ بازار دوربین مداربسته در دنیا از سال 2016، از رقم 26.6 میلیارد دلار به 62.6 میلیارد دلار در سال 2023 خواهد رسید. این اعداد و ارقام، اهمیت حضور این دوربین ها را در زندگی ما نشان می دهد. با دوربین مدار بسته برایتون همراه باشید تا از صفر تا صد ظهور این ابزار نظارتی رو بررسی کنیم.

چارلی چاپلین و اولین دوربین مداربسته دنیا!

بر خلاف چیزی که در اینترنت می بینیم و می خوانیم، اولین دوربین مداربسته دنیا را والتر بروخ اختراع نکرده است. چون در زمان جنگ جهانی دوم ، در سال 1942 بوده است. در واقع اولین دوربین مدار بسته را مخترعش را نمی شناسیم. در فیلم عصر جدید (Modern Times) که در سال 1936 توسط چارلی چاپلین (نویسنده، کارگردان و بازیگر طنز کمدی انگلیسی)، نوشته و ساخته شده است، نوعی اولیه از دوربین مدار بسته را می بینیم.

دوربین مداربسته و جنگ جهانی دوم

جلوتر می رویم و به جنگ جهانی دوم می رسیم. در 6 سال جنگ جهانی، پیشرفت های مختلفی رخ داد. آلمان که طرف اصلی جنگ و البته منشا بسیاری از پیشرفت های بشری بود. از نوار کاست و تکنولوژی دید در شب گرفته تا نوشابه فانتا و دوربین مداربسته! در قرن 20 ام، شرکت زیمنس در سال 1942 اولین نسل رسمی دوربین مداربسته را اختراع کرد. این دوربین ها کاربرد نظامی داشتند و برای نظارت بر پرتاب موشک های V2 آلمان نازی استفاده می شد. والتر بروخ (Walter Bruch) مخترع این دوربین بود. والتر بروخ، مهندس آلمانی تبار بود که به عنوان مهندس توسعه تکنولوژی تلویزیون شناخته می شود.

والتربروخ و اولین دوربین مداربسته

اولین دوربین مداربسته در آمریکا

7 سال پس از اختراع والتر بروخ، در سال 1949 دوران جدید ظهور دوربین های مداربسته اتفاق افتاد. دوربین ها جنبه عمومی پیدا کرده بودند و نه فقط دولت، بلکه مردم هم از این دوربین های نظارتی استفاده می کردند. وریکون (Vericon)، نخستین شرکت آمریکایی بود که تصمیم به تولید و سپس نصب این دوربین ها گرفت. مدارک کمی درمورد شعار تبلیغاتی این کمپانی وجود دارد اما بعضی از منابع شعار تبلیغاتی آن ها را “not requiring a government permit” به معنای “بدون نیاز به مجوز دولتی” گزارش کردند. تنها کاربرد این دوربین ها فقط و تنها نظارت بود و هنوز به تکنولوژی ضبط دست پیدا نکرده بودند. در این دوران، مردم هنوز نسبت به این دوربین ها بدبین بودند و ترس زیادی داشتند. به دلیل کمبود اطلاعات مردم، درمورد فناوری و البته کاربرد این ابزار نظارتی از خرید و استفاده از این دوربین ها خودداری می کردند.

مقاله پیشنهادی : تفاوت DVR و NVR | کدوم رو بخرم؟

ورود دوربین های امنیتی به انگلستان

4 سال از تولید در آمریکا نگذشته بود که دوربین ها، وارد انگلستان شدند. در سال 1953 در مراسم تاج گذاری ملکه الیزابت دوم در خیابان های لندن، از این تکنولوژی استفاده کرده بودند. بعد از این، استفاده از دوربین ها در خیابان های امریکا و البته شهر نیویورک افزایش پیدا کرد.

اولین دوربین مدار بسته در ایران

طبق روزنامه اطلاعات سال 1339، اولین نسل این دوربین ها در سال 1960 میلادی (1339 شمسی) وارد ایران شد. این دوربین برای کنترل سرعت بود و در جاده کرج نصب شده شده بود. این دستگاه اینگونه کار می کرد که ماموری که پشت دوربین ایستاده بود، خودرویی که برخلاف قوانین رانندگی می کرد را شناسایی می کرد.

سپس به پاسگاه بعدی شماره آن ها را با بی سیم مخابره می کرد. سپس راننده متخلف را متوقف و سپس به جرم راهنمایی و رانندگی او رسیدگی می کردند. در گزارش روزنامه اطلاعات آن سال نوشته شده است: “امروز خبرنگار ما کسب اطلاع کرد که پلیس راه در جاده کرج دستگاه سرعت سنج نصب کرده و این دستگاه سرعت‌ اتومبیل‌های متخلف و شماره آنها را ثبت کرده و به وسیله بیسیم به پاسگاه بعدی مخابره می‌کند و ماموران پلیس راه در پاسگاه به انتظار رسیدن اتومبیل متخلف مانده و راننده آنرا متوقف کرده و به دادگاه می‌فرستند”.

نسل اول دوربین های مداربسته ترافیکی

اختراع VCR، نوار کاسِت و امکان ضبط ویدیو

قبل از اختراع VCR ، نوارهای مغناطیسی امکان ذخیره ویدیو ها را برای مردم ایجاد کرده بودند اما دو تا مشکل اساسی داشتند : یک : کند و آروم بودند که اینکار خیلی خسته کننده بود. دو : نیاز به یک فردی داشت که نوار ها را پس از بعدی، عوض کند که این راه، پرهزینه و سخت بود. اما ظهور VCRها و نوار کاست ها انقلابی را رقم زد. در سال 1968، Video Cassette Recorder (مخفف VCR) ها نه تنها امکان ضبط ویدیو را راحت تر فراهم کرده بودند، بلکه به راحتی امکان پاک کردن ویدیو ها را هم فراهم کرده بودند. با این فناوری جدید، مردم به دوربین های نظارتی، علاقه مندتر شدند.

هرآنچه که باید درباره VCR ها بدانید : VCR چیست؟

این بود از تاریخچه دوربین مداربسته در ایران و جهان که چگونه زندگی بشر را دستخوش تغییرات بسیاری کرد، خانه ها را امن تر، میزان جرایم را کمتر و آرامش و امنیت بیشتری را برای ما فراهم کرد.

نویسنده

mehdishokati

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *