گالری

اطلاعات تماس

09192338700

ایران، تهران، لاله زار

دستگاه VCR چیست؟ و کاربرد آن در دوربین مداربسته

VCR چیست؟ با کاربرد آن در دوربین مداربسته |کامل

دستگاه VCR چیست؟ چه کاربردی دارد؟ در تاریخچه دوربین مداربسته خواندیم که سال ها بعد از اختراع اولین دوربین نظارتی، قابلیت ضبط این ویدیوها با نوارهای مغناطیسی امکان پذیر شد. سرعت پیشرفت تکنولوژی و فناوری، نوارهای مغناطیسی را پشت سر گذاشت و سپس دنیای جدیدی را با حضور وی سی آر ها شروع کرد. با ورود VCR ها تحولی بزرگ در این صنعت رخ داد و امکانات بیشتری به مردم مثل ضبط و حتی حذف ویدیو ها را هم داد. به طور خلاصه VCR دستگاه ضبط فیلم است. در ادامه، با دوربین برایتون، همراه باشید تا درباره این دستگاه بیشتر بدانید.

دستگاه VCR چیست؟ کاربرد آن چیست؟

دستگاه VCR مخفف Video Cassette Recorder (به فارسی ، کاست ضبط کننده ویدویی) می باشد که صدا و تصویر آنالوگ را روی کاست (Cassette) یا نوار ویدیویی ضبط می کند. به گونه ای، نسل اول دستگاه های ضبط فیلم بود که تصاویر را به صورت آنالوگ ضبط و پخش می کرد. این دستگاه بیشتر در پخش فیلم و برنامه های تلویزیون در خانه ها کاربرد داشته است.

تاریخچه VCR، این دستگاه ها از کجا آمدند؟

انواع ابتدایی VCR ها در سال 1963 توسط شرکت الکترونیک ناتینگهام انگلستان طراحی و اختراع شدند که اولین ضبط کننده ویدیو خانگی بود. اولین نسل ضبط کننده ویدیو های خانگی (home video recorder) ها بسیار گران قیمت بودند و تنها 20 دقیقه را میتوانستند ضبط کنند. با پیشرفت تکنولوژی و به مرور، به خاطر ورود شرکت های مختلف از جمله Sony، این محصول بهتر شد، بیشتر تولید شد و قیمت VCR و کاست ها کاهش یافت. سپس در حدود سال 1970 به مصرف عموم مردم رسید.

بازار VCR ها در سال 1975 به شدت بزرگ شده بود و شرکت های بزرگی مثل سونی، JVC، RCA، Ampex، پاناسونیک و توشیبا در این بازار رقابت می کردند؛ بر هیچکس پنهان نیست که برندگان این رقابت شرکت های ژاپنی، سونی، JVC و پاناسونیک بودند. محبوبیت VCR ها به جایی رسید که در سال 1980 مردم بیشتری این دستگاه ها را خریداری می کردند. طبق آمار ها، 10 درصد مردم انگلستان در سال 1982 از این دستگاه ها در خانه هایشان داشتند. این رقم، در سال 1985 به 30 درصد رسید و در 1990 بیش از نیمی از مردم انگلیس، از VCR ها استفاده می کردند.

 

درباره تاثیر رزولوشن در دوربین های مداربسته اینجا بخوانید.

 

دستگاه های VCR قدیمی، JVC و RCA

 

چرا VCR ها منسوخ و از رده خارج شدند؟ معایب VCR ها

وی سی آر ها علاوه بر مزایایی که داشتند، معایبی هم داشتند. اوایل، این دستگاه ها تا سه ساعت (با فریم ریت 25 تا 30) ضبط می کردند و سپس به 6 ساعت با فریم ریت 25 رسید. بعد از 3 یا 6 ساعت ضبط کردن، نیاز به تعویض نوارویدیویی یا کاست می شد. ظرفیت ذخیره سازی محدود اولین دلیلی بود که باعث منسوخ شدن این دستگاه ها شد.

درباره نرخ فریم بیشتر بخوانید : فریم ریت دوربین مداربسته چیست؟ 

دومین دلیل مهم، عمر مفید نوارهای ویدویی و کاست ها بود. بعد از مدتی استفاده و دوباره ضبط کردن، دیگر بدرد نمی خوردند و نمی شد از آنها استفاده کرد. به دنبال همین مشکل، مشکل دیگری بوجود می آمد که دسته بندی و نگه داری این فایل ها و نوار ها بود. به دلیل تعداد بالای این نوارها، و البته حجم ذخیره سازی کم، به فضای زیادی برای جمع کردن و دسته بندی این نوار ها نیاز بود. کم بود فضا سومین دلیل منسوخ شدن VCR ها بود.

و دلیل چهارم، آسیب پذیری آن ها بود. این نوار ها نسبت به میدان مغناطیسی بسیار حساس هستند و اگر با آن برخورد کنند، تمام اطلاعات آنها از بین می رود. دوام کاست های ویدویی هم زیاد نبود، به مرور کیفیت تصاویر ضبط شده کمتر میشد و کاهش می یافت و در نهایت، فیلم های قدیمی کیفیت مطلوبی نداشتند.

و این چهار موارد ذکر شده، دلایل اصلی از رده خارج شدن دستگاهVCR بودند. البته ورود DVR ها به بازار، آخرین چیزی بود که دنیا برای خداحافظی از DVR ها نیاز داشت. قابلیت های بهتر، تکنولوژی جدید و مشکلات کمتر از ویژگی هایی بودند که دستگاه VCR از داشتن آنها محروم بود.

سیستم جایگزین VCR در سیستم مدار بسته

تکنولوژی هر روز پیشرفت می کند و منتظر هیچ کسی نمی ماند. در اواخر سده بیستم میلادی (در سال 1998) شکل ابتدایی DVR ها در دانشگاه استنفورد طراحی و درهمان سال ساخته شد. این دستگاه، همان دستگاهی بود که جایگزین VCR شد.

DVR مخفف Digital Video Recorder است که تصاویر آنالوگی که از دوربین مداربسته ارسال می شود را ابتدا دریافت می کند، آنها encode کرده و سپس به صورت فرمت دیجیتالی ذخیره می کند. تفاوت VCR و DVR در نوع ضبط آنها و در این است که VCR تصاویر را به صورت آنالوگ دریافت و به همان صورت هم ذخیره می کرد ولی در DVR ها تصاویر آنالوگ دریافت شده و دیجیتالی ذخیره می شوند.

البته امروز فناوری برای DVR ها هم جایگزینی جدید اورده است که به نام NVR می شناسیم. گرچه این دو کاربرد متفاوت از یک دیگر دارند و براساس نیاز های خود باید یکی را انتخاب کنید ولی باهم تفاوت هایی دارند. یکی از این تفاوت ها، تفاوت NVR با DVR در نوع ضبط است که NVR هم به صورت دیجیتالی، پردازش و هم ضبط می کند اما در DVR ها پردازش به صورت آنالوگ بوده ولی به صورت دیجیتال ضبط می شود.

مقاله پیشنهادی : تفاوت NVR و DVR چیست؟

با اینکه امروزه کسی از VCR ها استفاده نمی کند و DVR و NVR ها کاملا با VCR ها جایگزین شدند، اما در گذشته در دوران خودش، بر این صنعت پادشاهی می کرد. این دستگاه قدیمی در گذشته برای پخش زنده تلویزیون و فیلم استفاده می شد و امروزه هیچ کاربردی جز نوستالژی بودن، ندارد.

نویسنده

mehdishokati

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *